Actorul ȘERBAN IONESCU va fi înmormântat sâmbătă la cimitirul Bellu

Publicat: 22 11. 2012, 13:09
Actualizat: 22 08. 2014, 16:04

Trupul neînsuflețit al actorului Șerban Ionescu – decedat miercuri seară, la vârsta de 62 de ani -, va fi depus vineri la biserica Batiștei din București, înmormântarea urmând să aibă loc sâmbătă, la cimitirul Bellu, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanți ai UNITER.

Cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu artistului o pot face vineri, între orele 8.00 și 15.00 la biserica Batiștei sau în aceeași zi, după ora 17.00 în foaierul Sălii Media a Teatrului Național București (intrarea Tudor Arghezi).

Serviciul religios va avea loc sâmbătă, de la ora 14.00 la capela cimitirului Bellu, fiind urmat de înmormântare, au mai declarat pentru MEDIAFAX reprezentanții Uniunii Teatrale din România (UNITER).

Actorul Șerban Ionescu a încetat din viață miercuri seară, în jurul orei 23.30, la Spitalul Floreasca, a declarat pentru MEDIAFAX directorul unității medicale, Radu Macovei. Șerban Ionescu fusese internat marți la Spitalul de Urgență Floreasca din Capitală, în secția de Terapie Intensivă, după ce starea lui s-a agravat. În vara acestui an, actorul a fost diagnosticat cu scleroză amiotrofică, boala fiind incurabilă.

Șerban Ionescu s-a născut pe 23 septembrie 1950 în Corabia. Din cauză că tatăl, pilot de vânătoare, era detașat mereu în altă localitate, Șerban Ionescu și-a petrecut copilăria între Brașov și Caracal, unde acesta său lucra. A urmat cursurile Școlii Populare de Artă și după patru încercări a intrat la teatru.

A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică la clasa lui Amza Pelea și, la terminarea facultății, a fost repartizat la Teatrul din Petroșani, unde a interpretat numeroase roluri în spectacole precum „Locțiitorul”, de Horia Lovinescu, „Pluta Meduzei”, de Marin Sorescu, regia Florin Fătulescu, „În căutarea sensului pierdut”, de Ion Băieșu, regia Florin Fătulescu.

Teatrul din Petroșani a fost o rampă de lansare pentru Șerban Ionescu, care a jucat apoi la Teatrul Mic și Teatrul din Sibiu, Teatrul de comedie, Teatrul Odeon, după care, din 2001, a putut fi văzut în producțiile Teatrului Național București (TNB), al cărui actor a fost până la sfârșitul vieții sale.

ȘERBAN IONESCU A MURIT. Actorul fusese internat în stare gravă la Spitalul Floreasca

ȘERBAN IONESCU A MURIT. Biografia lui ȘERBAN IONESCU – roluri remarcabile și o suferință cumplită

ȘERBAN IONESCU A MURIT. Rolul din ION, memorabil

ȘERBAN IONESCU – Cele mai importante roluri din cariera lui. VIDEO