Acuzat de mită | Verificări în Suceava după ce un instructor ar fi cerut șpagă unei eleve pentru obținerea permisului

Publicat: 15 12. 2019, 12:43

Potrivit imaginilor, discuția a avut loc după ce instructorul auto i-ar fi cerut tinerei 400 de euro pentru a-l plăti pe polițistul examinator, în așa fel încât tânăra să primească permis de conducere.

Fata susține că instructorul auto i-ar fi sugerat să îi dea bani polițistului care a examinat-o pentru a fi sigură că va fi declarată admisă.

După ce tânăra a dat proba și a trecut examenul, rudele femeii au încercat să discute cu instructorul legat de banii pe care acesta i-ar fi cerut pentru plata polițistului, iar întreaga discuție a fost filmată cu o cameră ascunsă.

Instructorul a încercat să evite inițial subiectul, după care a recunoscut, pe finalul înregistrării, că a cerut bani pentru a trece examenul auto.

Întâmplarea a avut loc în orașul Cajvana, județul Suceava, iar ofițerii DGA au început verificările pentru a vedea dacă imaginile sunt sau nu reale.

„Am luat la cunoștință despre această situație și rămâne să analizăm dacă din filmare rezultă elementele necesare pentru a ne sesiza cu privire la suspiciunea săvârșirii unei fapte de corupție”, a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Direcției Generale Anticorupție, Sarmiza Fetcu.

FOTO: caracter ilustrativ