ADMITERE LICEU 2013 EDU.RO. TIMIȘ. 40 de clase a IX-a nu au fost formate din lipsă de elevi

Publicat: 16 07. 2013, 13:20
Actualizat: 26 03. 2019, 15:32

ADMITERE LICEU 2013, EDU.RO. Ministerul Educației a publicat, pe site-ul EDU.RO, listele candidaților repartizați la liceele din întreaga țară.

Un număr de 40 de clase a IX-a nu au fost formate în județul Timiș, după prima etapă a repartizării computerizate, 1.033 de locuri rămânând neocupate la profilele tehnic și teoretic și 86 de locuri la profilul vocațional, iar zece elevi din județ nu au fost repartizați.Inspectorul școlar general adjunct al județului Timiș, Aura Danielescu, a declarat, marți, într-o conferință de presă, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Timiș, că 40 de clase a IX-a nu au fost formate în urma primei etape a repartizării computerizate, din lipsă de elevi, acest lucru însemnând „restrângere de activitate” pentru profesori, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Un număr de 40 de clase a IX-a de liceu nu au fost formate în urma repartizării computerizate, în Timiș. Nu sunt șanse prea mari să se completeze locurile, sunt doar zece elevi nerepartizați, plus cei care mai vin din alte județe, dar este un număr mic cu care nu se vor putea ocupa toate locurile rămase libere”, a declarat Aura Danielescu.

Danielescu a precizat că elevii care au rămas nerepartizați nu au completat corect opțiunile, urmând să fie repartizați în cea de-a doua etapă. De asemenea, cei care au fost repartizați într-o clasă care nu se formează au o șansă la toamnă, în cea de-a treia etapă a repartizării computerizate.

Potrivit inspectorului școlar general adjunct, în județul Timiș au rămas 1.033 de locuri libere la profilele tehnic și teoretic și 86 la profilul vocațional.

„Raportat la numărul de elevi care au terminat clasa a VIII-a era de așteptat să rămână atâtea locuri neocupate. Oricum, mai sunt două etape, dar nu se vor ocupa toate locurile rămase libere. Este o problemă mare pentru colegii noștri, care vor intra în restrângere de activitate”, a declarat Aura Danielescu.

Inspectorul școlar a explicat că planul de școlarizare s-a făcut în decembrie 2012 pe baza datelor de atunci, conform cărora erau 5.463 de elevi în clasa a VIII-a, în Timiș. La Evaluarea Națională s-au înscris 4.873 dintre care 4.735 au susținut examenul.

În Timiș sunt și licee cu mai mult de o clasă neformată. Astfel, la Colegiul Tehnic „Ion Mincu” din Timișoara, la profilul electronică și automatizări, au rămas libere 99 locuri dintr-un total de 145, iar la profilul construcții, instalații lucrări publice sunt 84 locuri rămase libere dintr-un total de 116. La clasa de arhitectură sunt 19 locuri ocupate, dintr-un total de 56.

La Liceul Auto din Timișoara, profilul electric, sunt 48 de locuri libere din 58.

De asemenea, la clasa de teologie a Liceului Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara sunt 13 locuri neocupate și 15 ocupate.

„Speranța stă în corigenți, pentru completarea unor clase, pentru că după ce își dau corigențele vor veni și ei la repartizarea din toamnă”, a mai spus Aura Danielescu.

Etapa a doua a repartizării computerizate va avea loc miercuri, iar cea de-a treia etapă se va desfășura în luna septembrie.

În județul Timiș, cea mai mare medie de admitere în liceu a fost 9.58 și s-a înregistrat la Colegiul Național „C.D. Loga” din Timișoara, la profilul matematică-informatică. Media cea mai mică a fost de 3.69 și s-a înregistrat la Liceul Tehnologic „Petre Mitroi” din Biled, județul Timiș.