Adrian Diaconu va boxa la Sala Polivalentă pentru titlul mondial

Publicat: 15 02. 2012, 11:51
Actualizat: 21 05. 2012, 08:36
Meciul de box în care Adrian Diaconu va lupta, în 29 martie, pentru titlul mondial interimar la semigrea, versiunea WBC, se va disputa în Sala Polivalentă din Capitală, în timp ce FR de Handbal, care solicitase închirierea arenei în aceeași perioadă, va căuta un alt oraș pentru turneul preolimpic.

Meciul de box în care Adrian Diaconu va lupta, în 29 martie, pentru titlul mondial interimar la semigrea, versiunea WBC, se va disputa în Sala Polivalentă din Capitală, în timp ce FR de Handbal, care solicitase închirierea arenei în aceeași perioadă, va căuta un alt oraș pentru turneul preolimpic.

Decizia s-a luat, marți, în urma unei întâlniri dintre președintele Agenției Naționale pentru Sport, Octavian Belu, și președinții federațiilor de box și handbal, Rudel Obreja, respectiv Cristian Gațu. Federația Română de Handbal (FRH) va decide în ședința Consiliului de Administrație din 12 februarie care va fi orașul unde se va desfășura turneul preolimpic la handbal feminin, programat în perioada 28-30 martie.

Președintele FRH, Cristian Gațu, a declarat, marți, în cadrul unei conferințe de presă că va propune Consiliului de Administrație al forului pe care îl conducere alegerea unui alt oraș care să găzduiască turneul de calificare la Jocurile Olimpice. "Din punctul meu de vedere, renunțăm la București urmând ca pe data de 12 februarie – timp în care să mă consult cu federația europeană să îmi accepte modificarea – vom alege un oraș. Consiliul de Administrație îl va alege, nu jucătoarele sau antrenorii. Eu și domnul Obreja am respectat regulamentele Agenției Naționale pentru Sport și ne-am înscris în august, când domnul Obreja nici nu visa că o să obțină așa ceva. Iar domnul Obreja, pentru că se află la primul eveniment de agest gen, trebuia să întrebe dacă e sala liberă și atunci nu se mai ajungea aici", a spus Gațu. Cristian Gațu a negat existența vreunui diferend cu președintele Federației Române de Box (FRB), Rudel Obreja pe seama Sălii Polivalente. Oficialul FRH a adăugat că un conflict major există între sport și autoritățile locale și centrale, din cauza lipsei infrastructurii sportive.

La rândul său, președintele FRB, Rudel Obreja, i-a mulțumit lui Cristian Gațu pentru că a dat dovadă de înțelegere în ceea ce privește meciul lui Adrian Diaconu. "Îmi pare rău că această problemă a apărut așa, îmi pare rău că nu am avut posibilitatea să stăm de vorbă, îmi pare rău că acest lucru nu l-am gestionat noi doi. Îi mulțumesc pentru faptul că a înțeles importanța titlului mondial pe care Adrian Diaconu îl va disputa la București și că ne-a cedat Sala Polivalentă, așa căm meciul se va disputa acolo. Îmi pare rău că am ajuns să avem asemenea dispute publice. Poate că este vina mea, nu dau vina pe presă", a spus Obreja.

Președintele Agenției Naționale pentru Sport, Octavian Belu, mediator al disputei dintre cele două federații, a precizat că, pe viitor, ar dori ca toate conflictele din lumea sportului să fie gestionate așa cum au făcut-o cei doi președinți de federație. De asemenea, șeful ANS a promis că va organiza o întrevedere între actualul președinte al FR de Box, Rudel Obreja, și fostul antrenor al lotului național de box, Francisc Vaștag.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro