Adrian Năstase audiat de procurori la Spitalul Penitenciar Rahova

Publicat: 16 07. 2012, 12:13
Actualizat: 16 07. 2012, 12:13

Procurorii Parchetului General l-au audiat pe Adrian Năstase la Spitalul Penitenciar Rahova. Procurorii l-au adudiat pe Năstase în dosarul propriei tentative de suicid. În acest dosar experții Institutului Național de Medicină Legală Mina Minovici au depus expertiza realizată în caz.

„În continuarea cercetărilor efectuate în cauza privind incidentul petrecut, în seara zilei de 20.06.2012, referitor la tentativa de suicid a lui Năstase Adrian, precizăm că, în cursul zilei de astăzi, 16.07.2012, procurorul s-a deplasat la locul de deținere, în vederea audierii acestuia. Începând cu ora 10,00 s-a procedat la audierea de către procuror a numitului Năstase Adrian, care a fost de acord să  declare aspecte legate de împrejurările în care a avut loc tentativa sa de suicid. În zilele următoare, nu sunt programate audieri ale membrilor familiei amintite. De asemenea, precizăm că, în cursul zilei de vineri, 13.07.2012, au fost comunicate concluziile raportului de expertiză medico-legală, de către Institutul Național de Medicină Legală Mina Minovici, și urmează a fi analizate de către procuror, în ansamblul întregului probatoriu al cauzei.”, au precizat reprezentanții Parchetului General.

Pe 20 iulie la câteva ore după ce a aflat că a fost condamant la doi ani de închisoare cu executare, Adrian Năstase ar fi încercat să se sinucidă. Circumstanțele tentativei de suicid sunt investigate de procurori.