Adrian Năstase, transferat la Spitalul Penitenciar Jilava

Publicat: 23 07. 2012, 18:29
Actualizat: 23 07. 2012, 18:29

Adrian Năstase, condamnat la doi ani de închisoare cu executare a fost transferat, încă de pe data de 17 iulie, de la Spitalul Penitenciar Rahova la Spitalul Penitenciar Jilava. Reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor susțin că transferul „s-a realizat datorită afecțiunilor medicale cronice de care suferă, ținându-se cont inclusiv de recomandările medicilor specialiști.” Năstase este cazat la Jilava în Secția Boli Interne, cu un alt deținut, într-o cameră prevăzută cu sase paturi și grup sanitar propriu.

Procedura urmată la  internarea in Penitenciarul-Spital Bucuresti Jilava de către Năstase a fost următoarea: verificarea identității și documentelor de încarcerare, efectuarea consultului medical, informarea persoanei private de libertate cu privire la regulamentul de ordine interioară, întocmirea documentelor operative cu ocazia primirii în spital, repartizarea persoanei private de libertate la salon conform recomandării medicului de gardă.

Pe 26 iunie Adrian Năstase a fost transferat de la Spitalul Floreasca în Spitalul Penitenciar Rahova. Pe 20 iunie după ce Curtea Supremă la condamnat la doi ani de închisoare cu executare, Adrian Năstase a încercat să se sinucidă.

DNA a deschis un dosar pe numele medicilor care l-au tratat pe Năstase la Spitalul Floreasca pe care îi acuză de favorizarea infractorului.

DA sau NU la referendum? Votează AICI în REFERENDUMUL VIRTUAL Gândul și câștigi un iPad2!