Adrian Sobaru, protestatarul care s-a aruncat de la balconul Parlamentului, a spart cu mașina bariera de acces la Guvern

Publicat: 24 09. 2014, 15:37

Adrian Sobaru, bărbatul care în 2010 s-a aruncat de la balconul Palatului Parlamentului, în semn de protest față de premierul de atunci, Emil Boc, a încercat să intre în urmă cu câteva momente cu mașina în bariera de acces la Guvern, pe unde intră demnitarii.

Sobaru, care era la volanul unui autoturism Dacia Break, a intrat în forță cu mașina într-una dintre barierele de la intrarea în curtea sediului Guvernului.

După ce a rupt bariera, a intrat cu mașina în curtea Palatului Victoria, unde a mai mers câteva zeci de metri.

Sobaru le-a strigat jandarmilor care l-au reținut: „Vă place cum arată țara asta?”, relatează martorii incidentului.

Adrian Sobaru a fost imobilizat de jandarmi și dus la Secția 1 pentru a fi audiat, au declarat pentru Mediafax surse din Poliție.

Ponta: Aruncarea de la balcon, momentul decisiv pentru formarea USL

La ședința comună a Camerelor Parlamentului din 23 decembrie 2010, la care a participat premierul Emil Boc, electricianul TVR Adrian Sobaru s-a aruncat de la balconul sălii de plen a Parlamentului, într-o tentativă de sinucidere, în semn de protest, el strigând: „Boc, ați luat drepturile copiilor”. Sobaru a căzut de la o distanță de cinci metri peste unul dintre pupitrele sălii de plen, pe care l-a și rupt. El purta un tricou pe care scria „Ne-ați ciuruit/Ne-ați ucis viitorul copiilor noștri/ Ne puteți lua viața și banii, dar nu și LIBERTATEA”.

După episodul în care Adrian Sobaru s-a aruncat de la balconul Parlamentului, premierul Victor Ponta a precizat că acela a fost momentul decisiv pentru a înființa USL. Ponta a spus că în acel moment se afla alături de Crin Antonescu și amândoi au înțeles că trebuie să se așeze la masă și să stabilească foarte clar dacă PSD sau PNL mai doresc sau nu să construiască ceva alături de PDL și Traian Băsescu, iar răspunsul comun „a fost fără ezitare nu”.