Aglomerație la Vama Albița: după concedii, moldovenii se întorc la muncă în străinătate

Publicat: 29 08. 2013, 20:18
Actualizat: 06 02. 2016, 05:53

Traficul prin Vama Albița s-a aglomerat în ultimele zile pe sensul de intrare în țară, în condițiile în care cetățenii moldoveni care lucrează în străinătate se întorc la muncă, după ce și-au petrecut concediile acasă, autocarele și microbuze așteptând în vamă aproape două ore.

Punctul de Trecere a Frontierei Albița, cel mai important de pe frontiera de est a României, s-a aglomerat, în ultimele zile, pe sensul de intrare în țară, întrucât cetățenii din Republica Moldova care au fost acasă în concedii se reîntorc acum la locurile de muncă din străinătate.

Cea mai aglomerată poartă este cea destinată autocarelor și microbuzelor de transport persoane, unde timpii de așteptare în vamă au crescut de peste patru ori față de o perioadă obișnuită a anului.

„Timpii de așteptare pentru mijloacele de transport persoane au crescut la 90 de minute, față de 15-20 de minute, cât sunt în mod obișnuit. Atât Autoritatea Vamală, cât și Poliția de Frontieră și-au luat toate măsurile pentru a fluidiza traficul, fiind suplimentat numărul lucrătorilor din punctul de trecere a frontierei. Oricum, situația se schimbă de la o oră la alta, în aceste zile în care cetățenii din Republica Moldova se reîntorc la muncă în vestul Europei”, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui, Nelu Zaharia.

Pe lângă suplimentarea numărului de angajați, Poliția de Frontieră Vaslui a transformat și o bandă de ieșire din țară într-una de intrare, în ideea fluidizării traficului, astfel încât în prezent există șapte porți de intrare în România.