AJUTOR. Criză de măști medicale la Ambulanța București. Primăria Sectorului 4 a refăcut stocurile SAB-IF

Publicat: 06 03. 2020, 11:26
Aproape 1.000 de cadre medicale din România au fost infectate cu coronavirus (Foto: caracter ilustrativ)

Primăria Sectorului 4 va sprijini cu măști medicale Serviciul de Ambulanță București-Ilfov, după ce medicii care lucrează pe mașinile Salvării au anunțat că, în plin sezon de gripă, la care se adaugă și amenințarea coronavirusului, stocurile de măști s-au epuizat.

Comitetului pentru Situații de Urgență Sector 4, de sprijinire a autorităților publice în privința prevenirii și combaterii virusurilor gripale, va asigura măștile medicale de protecție necesare echipajelor de intervenție.
Potrivit Primăriei Sectorului 4, măsura a fost luată după ce SAB-IF a cerut ajutor din partea autorităților locale după ce angajații care merg la cazuri au rămas fără măști. În plus, reprezentanții primăriei au anunțat că, în cazul în care stocurile se vor epuiza din nou, acestea vor fi, imediat refăcute.
SAB-IF nu este singura instituție căreia Primăria Sectorului 4 i-a venit în ajutor. La sfârșitul săptămânii trecute, autoritatea locală a oferit Spitalului Bagdasar Arseni peste 15.000 de astfel de măști medicale de protecție.