Al-Qaida plănuiește să comită atentate în Germania

Publicat: 15 02. 2012, 11:55
Actualizat: 24 06. 2012, 22:51
Gruparea radicală islamistă al-Qaida intenționează să comită atentate în Germania, a declarat vineri un oficial german de rang înalt din cadrul serviciilor de informații, relatează Reuters.

Gruparea radicală islamistă al-Qaida intenționează să comită atentate în Germania, a declarat vineri un oficial german de rang înalt din cadrul serviciilor de informații, relatează Reuters. Bernhard Falk, vicepreședintele Biroului Federal pentru combaterea infracțiunilor (BKA), a declarat pentru cotidianul Die Welt că forțe al-Qaida având baze la granița dintre Afganistan și Pakistan vizează ținte din Germania.

"Decizia de bază a fost luată pentru a comite atentate în Germania", a precizat el, adăugând că riscurile privind securitatea Germaniei s-au intensificat în ultima perioadă. Germania a convenit miercuri să trimită mai mulți militari în nordul Afganistanului. Anul trecut, autoritățile germane au dejucat un plan al militanților islamiști de a comite atacuri cu bombă asupra unor instalații americane din Germania, capturând trei bărbați în regiunea Sauerland.

"Avem indicii că mai multe planuri adiționale sunt probabil în lucru, pe lângă planurile întocmite de cei de la Sauerland", a precizat Falk, adăugând că musulmani germani sunt recrutați pentru antrenamente în tabere din Pakistan.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro