Al treilea bebeluș cu diaree acută, transferat din Argeș în București în ultimele 24 de ore

Publicat: 05 03. 2016, 14:24
Actualizat: 25 03. 2016, 12:18

„Va veni, prin transfer, de la Pitești, un copil de un an și o lună, cu scaune diareice și test pozitiv la verotox, fără alte semne. Am acceptat transferul, dar nu se poate vorbi deocamdată nici măcar de suspiciune de sindrom hemolitic-uremic”, a spus pentru MEDIAFAX medicul Mihaela Bălgrădean, șefa secției de Nefrologie de la „Marie Curie”.

În ultimele 24 de ore au mai fost transferați de la Spitalul de Pediatrie Pitești la Spitalul „Marie Curie” doi copii, cu vârste de un an și nouă luni, respectiv un an și șase luni, cu diagnostic de boală diareică acută, însă nu au sindrom hemolitic-uremic, potrivit unui comunicat transmis, sâmbătă, agenției MEDIAFAX, de Prefectura Argeș.

Trei copii cu sindrom hemolitic-uremic mai sunt internați, în secția de nefrologie, la spitalul „Marie Curie din Capitală”, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătății.

Bebelușii primesc tratament de specialitate, iar doi dintre aceștia sunt supuși procedurilor de dializă peritoneală. Copiii au o stare bună de sănătate cu evoluție favorabilă.

În această perioadă, în unitatea sanitară au primit tratament de specialitate pentru sindrom hemolitic-uremic un număr de 14 copii, opt dintre aceștia fiind vindecați și externați.