ALEGERI LOCALE 2012. REZULTATE FINALE – USL a câștigat 55 de primării în Gorj

Publicat: 11 06. 2012, 11:37
Actualizat: 16 05. 2013, 11:18

USL a câștigat în Gorj un număr de 55 din cele 70 de primării din județ, printre acestea aflându-se și cele două municipii – Târgu Jiu și Motru -, precum și principalele orașe, conform numărătorii paralele realizate de reprezentanții alianței politice, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Din cele 55 de primării, 18 au fost câștigate de candidați PNL, două de reprezentanți ai Partidului Conservator, iar restul de 35 au fost adjudecate de PSD, care avea 34 de primari înainte de alegeri.

În urma scrutinului de duminică, Partidul Democrat Liberal are opt primari, aproape la jumătate față de câți a avut în mandatul trecut, în timp ce UNPR și PPDD au câte doi edili aleși la scrutinul din 10 iunie.

De asemenea, în comunele Săulești, Glogova și Baia de Fier au fost aleși primari independenți, ultima localitate fiind comuna în care premierul Victor Ponta are domiciliul și în care primarul PSD a pierdut bătălia pentru cel de-al patrulea mandat, fiind înfrânt de un preot, care a candidat cu sprijinul mai multor partide politice.

Numărătoarea paralelă efectuată de USL arată, de asemenea, că la Târgu Jiu primarul PSD Florin Cârciumaru a fost reales pentru un al patrulea mandat cu 72% din voturi, în timp ce Uniunea Social Liberală a obținut 16 mandate din cele 21 existente în Consiliul Local. Trei dintre mandate vor reveni PPDD, iar celelalte două au fost obținute de PDL.

Aceleași surse din cadrul USL îl indică pe președintele Consiliului Județean, Ion Călinoiu, câștigător al alegerilor din Gorj cu aproximativ 60% din voturi, numărătoarea paralelă nefiind centralizată în acest caz.

Biroul Electoral Județean Gorj a comunicat, luni, că până la ora 9.00 fuseseră centralizate doar patru circumscripții electorale, primarii din comunele Mătăsari, Arcani, Samarinești și Bărbătești putându-se considera ca și validați, în ultima localitate candidatul liberal câștigând alegerile cu doar zece voturi în fața contracandidatului său de la PDL, care era primar în funcție.

Citește aici dosarul complet de la ALEGERI LOCALE 2012 și află REZULTATE ÎN TIMP REAL: ALEGERI LOCALE 2012. REZULTATE și EXIT POLL – HARTA INTERACTIVĂ a ALEGERILOR pe GANDUL.INFO