ALERTĂ. Asistentă medicală de la Institutul Marius Nasta, infectată cu Covid-19! Au fost amânate mai multe intervenții chirurgicale

Publicat: 03 07. 2020, 17:22
Actualizat: 03 07. 2020, 17:29
Structura Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București

O asistentă medicală din blocul operator al Institutului Marius Nasta din Bucureşti a fost depistată pozitiv, vineri, la infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Imediat, a fost declanșată ancheta epidemiologică și s-a efectuat dezinfecție în întreg blocul operator, activitatea putând fi reluată din acest moment.

În plus, au fost reprogramate intervențiile chirurgicale programate astăzi, pentru siguranța pacienților și a personalului medical, informează Antena 3.

Bilanțul Covid-19 în România

Un număr de 420 de noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 s-au înregistrat, în ultimele 24 de ore, în România. Au fost raportate 21 de decese din cauza coronavirusului, respectiv 12 bărbați și nouă femei, iar bilanţul final a ajuns la 28.166 de bolanvi şi 1.708 morţi.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 20.432 au fost externate, dintre care 19.545 de pacienți vindecați și 887 de pacienți asimptomatici. La Terapie Intensivă, în acest moment, sunt internați 224 de pacienți.

Studiu: Actuala tulpină virală a coronavirusului este mai periculoasă decât cea originală

Varianta actuală a virusului SARS-CoV-2 infectează mai ușor celulele umane față de varianta inițială a virusului, cea care a apărut la începutul pandemiei în China.

Astfel, este foarte probabil ca această tulpină virală a coronavirusului să fie mai contagioasă, cu toate că acest detaliu nu a fost confirmat deocamdată, se arată într-un studiu publicat în revista Cell și citat de Hotnews.ro.

„Nu ştim încă dacă o persoană se recuperează mai puţin bine după tulpina actuală sau nu. Se pare că virusul se înmulţeşte mai bine şi poate fi mai transmisibil, dar noi ne aflăm încă în stadiul în care încercăm să confirmăm această ipoteză. Însă câţiva foarte buni geneticieni din domeniul virusului lucrează la acest aspect”, a declarat Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase (NIAID) din Statele Unite, pentru Jurnalul Asociaţiei Medicale Americane (JAMA).