Alertă de scarlatină în Argeș: 33 de copii s-au îmbolnăvit în două săptămâni

Publicat: 18 06. 2016, 09:17
Actualizat: 26 03. 2019, 23:56

De la începutul acestei luni și până în prezent, 33 de copii de la unități de învățământ școlar și preșcolar din Argeș au fost diagnosticați clinic cu scarlatină și tratați în spital cu antibiotice , a declarat exclusiv, pentru MEDIAFAX, medicul Marius Pascu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Argeș.

„În luna mai au fost internați în Secția Boli Infecțioase Copii de la Spitalul Județean 28 de copii cu scarlatină. De la începutul lunii iunie și până în prezent, au fost spitalizați 33 de copii. În cursul zilei de ieri s-au externat trei copii și au rămas spitalizați doi, cu același diagnostic”, a mai declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Argeș.

La începutul acestei săptămâni, directorului Direcției de Sănătate Publică Argeș, Sorina Honțaru, anunța că în luna iunie au ajuns la spital 13 copii, cu suspiciune de scarlatină. În doar două dintre cazuri, un copil de la Grădinița Aripi Deschise din Pitești și un altul de la Grădinița Nr. 4 Pitești, rezultatele au ieșit pozitive, aceștia fiind diagnosticați cu scarlatină. La 7 dintre copii rezultatele au ieșit negative, iar la alți 4, probele sunt încă în lucru, mai preciza directorul DSP.