ALERTĂ LA TIMIȘOARA. De două zile, polițiștii caută 12 cetățeni străini fugiți din carantină

Publicat: 24 04. 2020, 23:55
Actualizat: 24 04. 2020, 23:58
Foto ilustrativ/ ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Mai multe echipaje de la Politie şi Jandarmerie desfăşoară o amplă acţiune de căutare a 12 persoane, fugite dintr-un centru de carantină aflat la Pădurea Verde, în județul Timiș.

Este vorba despre cetăţeni străini din Turcia, Libia, Maroc şi Algeria, cu vârste cuprinse între 21 si 46 de ani, care au reuşit să fugă pe sub gardul care imprejmuieşte centrul de carantină.

Zece dintre ei au fost aduşi în containerele de la Pădurea Verde, marţi, după ce au fost gasiţi rătăcind prin Timişoara.

Ceilalţi doi urmau să iasă din izolare săptămâna viitoare. Zeci de poliţişti şi jandarmi îi caută acum pe fugari prin pădure, cu ajutorul câinilor de urmă.

„Nu sunt violenti, nu au fost sunt violente. Au fost pasnici. Nu a fost niciun indiciu ca ar exista posibilitatea ca acestia sa iasa din centru si sa plece”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ), Cristian Marc, citat de Mediafax.

Anchetatorii bănuiesc că fugarii ar fi fost preluaţi de o maşină imediat ce au ieşit din centru. Când vor fi prinşi, celor 12 fugari li se vor întocmi dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi se vor întoarce în carantină.