ALERTĂ METEO. Avertizări cod galben și portocaliu de inundații pe mai multe râuri din zeci de județe

Publicat: 11 06. 2019, 13:03

Avertizarea cod portocaliu este valabilă pe mai multe râuri din județele Argeș, Olt, Teleorman, Dâmbovița, Ilfov, Giurgiu, Vâlcea.

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărirea Apelor (INHGA), de marți, de la ora 16.00 până miercuri, la ora 14.00 pe râurile din bazinele hidrografice: Vedea – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele Argeș, Olt și Teleorman), afluenții din bazinele inferioare ale Argeșului și Dâmboviței (județele Argeș, Dâmbovița, Ilfov, Teleorman și Giurgiu) este cod portocaliu de inundații.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare È‹n timpul serii de marți, între orele 18.00 -24.00 pe unele râuri din județele Vâlcea, Argeș, Olt, Teleorman și Giurgiu.

Hidrologii anunță scurgeri pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri, cu posibile depășiri ale cotelor de apărare.

De asemenea, râuri din județele Alba, Sibiu, Hunedoara, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Gorj, Vâlcea, Argeș, Olt, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Prahova, Ialomița, Brașov, Covasna, Buzău, Suceava, Harghita, Neamț, Bacău, Iași, Vaslui, Botoșani, Galați sunt sub avertizare Cod galben, care este valabilă de marți, de la ora 13.00, până miercuri, la ora 24.00.