ALERTĂ METEO: Cod portocaliu de inundații pe râuri din trei județe. Până când este valabilă avertizarea

Publicat: 13 06. 2019, 15:43

Codul portocaliu a fost emis pentru perioada joi ora 15:20 – ora 00:00 pe râurile mici din bazinele hidrografice Buzău – bazin superior și afluenții de stânga din bazinul mijlociu, județele Harghita, Covasna și Brașov.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici dîn bazinele hidrografice Bâsca Mare și Slănic – bazin superior.

Sunt prevăzute scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale cotelor de inundație.

Și Dunărea este, până în 20 iunie, respectiv până în 17 iunie, sub avertizări cod galben și cod portocaliu, urmând să fie afectate județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, Constanța și Tulcea.

Sub cod galben la această oră mai sunt râuri din Covasna, Brașov, Buzău, Prahova, Harghita, Bistrița – Năsăud, Mureș și Argeș, până joi la ora 00:00.