Alimentele care te scapă de SFORĂIT. Ce trebuie să mănânci ca să ai un somn liniștit

Publicat: 06 04. 2023, 21:09
Actualizat: 06 04. 2023, 21:11
Sursa foto - caracter ilustrativ: Freepik

Ceea ce mănânci îți poate afecta somnul. Sunetele enervante pe care le emit cei care sforăie noaptea au mai multe cauze. Iată cum poți combate această problemă.

Sforăitul este foarte frecvent și, chiar dacă nu este o boală în sine, poate fi foarte deranjant pentru ceilalți.

Uneori, sforăitul se poate datora obezității, dietei, problemelor orale, lipsei de somn și apneei de somn.

Cel mai bun mod de a opri sforăitul este pur și simplu să adăugați unele alimente în dietă.

Iată câteva alimente pe care ar trebui fie să le consumi.

Cele șapte alimente care te scapă de sforăit

Turmericul este ideal pentru a trata această problemă.

Condimentul indian de culoare galben intens are proprietăți antiinflamatorii puternice, care pot ajuta la combaterea pasajelor nazale inflamate, la calmarea gâtului și la reducerea sforăitului.

Amestecă două lingurițe de pulbere de turmeric într-un pahar de lapte cald. Bea cu 30 de minute înainte de a merge la culcare.

De asemenea, laptele de soia este mai bun decât cel de vacă atunci când vine vorba de sforăit.

Reacțiile alergice favorizează congestia, care poate duce la umflarea pasajelor nazale și, prin urmare, duce la producerea sforăitului la persoanele cu intoleranță la lactoză.

Un alt aliment util este menta, are o mulțime de proprietăți antispastice și antiinflamatorii care vor menține căile respiratorii deschise și vor reduce inflamația.

Faceți gargară cu apă amestecată cu două sau trei picături de ulei esențial de mentă înainte de a merge la culcare.

Totodată, ceapa nu numai că este un foarte bun antioxidant, dar are și proprietăți decongestionante naturale, care pot curăța pasajele nazale.

Adăugă doar niște ceapă fiartă la dietă și s-ar putea să observi că sforăitul se va atenua.

Și uleiul de măsline te poate ajuta să scapi de sforăit.

Înlocuiește uleiurile saturate, cum ar fi untul, untura și margarina, cu uleiul de măsline, deoarece uleiurile saturate contribuie la refluxul acid, ceea ce poate duce mai departe la arsuri la stomac.

Inflamația rezultată poate ajunge chiar și în partea superioară a esofagului și poate contribui la sforăit, potrivit Times of India.

Mierea are o mulțime de proprietăți antiinflamatorii și antimicrobiene care țin sforăitul la distanță.

Poți bea ceai sau apă fierbinte amestecată cu miere înainte de a merge la culcare.

Aceasta va ajuta la relaxarea gâtului, va reduce congestia, va învinge sforăitul și inflamația.

Peștele este un substitut excelent pentru carnea roșie, despre care se știe că provoacă sforăit.

Carnea roșie are proprietăți inflamatorii care pot irita gâtul și îl pot face să se inflameze, în timp ce, pe de altă parte, peștele conține acizi grași buni care pot reduce inflamația din organism.