Alina Bica: După decizia CCR, la mine lucrurile se schimbă fundamental

Publicat: 16 06. 2016, 17:05
Actualizat: 01 11. 2016, 05:38

„Mi se pare normală și legală, este exact ceea ce am cerut să se constate, doresc să subliniez că niciun moment nu am cerut dezincriminarea infracțiunii. Mie nu mi s-a reproșat încălcarea unei norme. Mie mi s-a spus, de către unii oameni, că n-am făcut bine ce am facut, dar de ce nu am făcut bine nu mi s-a spus.

Nu știu cum e la alții, dar la mine lucrurile se schimbă, da, se schimbă fundamental. Nu e nevoie să o invoc, ea vine să stabilească niște limite de la interpretare normală, cum de altfel, mai spun încă odată: practica noastră judiciară din 1968 încoace, până in 2013, a fost în sensul că acea îndeplinire defectuoasă era asimilata cum a zis Curtea, unei noțiuni de încălcare a unei legi. Eu nu știu de unde a venit noua viziune, după 2013, dar ma bucur ca s-a clarificat”, a declarat Alina Bica, la sediul instanței supreme.

Alina Bica, fost procuror șef al DIICOT, a ridicat, în dosarul său, o excepție de neconstituționalitată privind abuzul în serviciu. Aceasta a fost judecată joi de magistrații CCR, alături de alte șapte sesizări, judecătorii recomandând ca sintagma ”în mod defectuos” să fie înlocuită cu „prin încălcarea legii”.