Ambasada României caută o formă de protecție pentru românul devenit erou în atentatul de la Londra

Publicat: 05 06. 2017, 18:50

„Am discutat cu domnul Florin Morariu la telefon. Mâine domnia sa va fi la ambasadă pentru a stabili, împreună cu acei colegi care se ocupă de problemele de securitate cum putem organiza împreună cu partenerii noștri din Marea Britanie, un anumit tip de securitate pentru domnia sa”, a declarat pentru MEDIAFAX ambasadorul României în Marea Britanie Dan Mihalache.

Mihalache i-a mulțumit acestuia „în numele statului român”. De asemenea, ambasadorul României în Marea Britanie consideră gestul românului „așează într-o altă lumină” comunitatea românească de la Londra.

„I-am mulțumit în numele statului român pentru gestul deosebit pe care l-a făcut. Cred că acel gest așează într-o altă lumină felul în care comunitatea românească din Marea Britanie se raportează la oamenii din Marea Britanie”, a mai spus Mihalache.

Acesta spune că se gândește să ceară președintelui Klaus Iohannis să îi acorde lui Florin Morariu o decorație a statului român pentru gestul său.

„Mă gândesc să propun ministrului Afacerilor Externe și, prin intermediul său, președintelui României, să-i acordăm domnului Florin Morariu o decorație de stat”, a conchis Mihalache.

Românul, care muncește în Marea Britanie, a postat pe pagina sa de Facebook un filmuleț din timpul atacurilor din noaptea de sâmbătă spre duminică din Londra. Bărbatul spune cum a lovit un terorist și îi cere unui coleg de la restaurant să îi aducă făcălețul de sub masă, fiind pregătit să lupte cu teroriștii.