Ambasada Rusiei: Diplomatul circula cu viteză regulamentară și era treaz

Publicat: 23 10. 2012, 19:13
Actualizat: 07 07. 2016, 08:03

Consulul Ambasadei Rusiei la București, Andrei Lancikov, a declarat pentru agenția rusă de știri Ria Novosti că diplomatul care a provocat accidentul rutier de duminică, în urma căruia o tânără de 19 ani se află în comă, ar fi circulat cu viteză regulamentară și că, deși a refuzat testarea alcoolemiei, era treaz, informează Rador.

Consulul Lancikov a declarat că diplomatul care conducea mașina este secretar I în cadrul Ambasadei de la București și că în mașină se aflau soția și copilul său. Lancikov susține că diplomatul, pe nume Alexander Evciukov, circula cu viteză regulamentară și că era treaz, lucru confirmat la ambasadă, chiar dacă a refuzat testarea alcoolemiei.

Numele lui Evciukov nu apare pe siteul Ambasadei Rusiei la București, în secțiunea privind personalul diplomatic.

Potrivit declarațiilor lui Evciukov, el nu a văzut-o pe tânăra care a încercat să traverseze strada în fugă, apărând brusc în fața mașinii sale, din spatele unui alt vehicul. Consulul a mai declarat că este prea devreme să se vorbească despre gradul de vinovăție al diplomatului, chiar dacă evenimentul s-a produs pe trecerea de pietoni.