Amenzi de 120.000 de lei pentru cinci restaurante din zona Piața Alba Iulia. Inspectorii ANPC au găsit mai multe nereguli în diferite unități

Publicat: 06 01. 2023, 15:15
Sursă Foto - B365.ro

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a făcut mai multe controale la restaurantele din zona Piața Alba Iulia din București. Astfel încât, au fost închise temporar cinci unități, iar printre neregulile găsite s-au aflat și alimente expirate.

Comisarii ANPC au verificat mai multe restaurante de fițe din zona Piața Alba Iulia din București, iar în urma controalelor, acestea au fost amendate.

ANPC a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că reprezentanţii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Bucureşti-Ilfov au verificat modul în care respectă prevederile legale în domeniu 15 operatori economici care îşi desfăşoară activitatea în zona comercială Piaţa Alba Iulia (Bulevardul Decebal, Bulevardul Burebista), din Capitală, în domeniul alimentaţiei publice.

În urma acţiunilor de control, au fost date amenzi în valoare de 120.000 de lei, şase avertismente, fiind oprită temporar activitatea a cinci operatori economici, până la remedierea deficienţelor.

Lista cu restaurantele sancționate de către ANPC

Operatorii economici sancţionaţi au fost:

RTH Premium Services S.R.L. (Restaurant ZEZ)

Delicatese Decebal VIP S.R.L. (XO Lounge)

Kamberoglu S.R.L (Restaurant Cigeristan)

Lollypop Bar S.R.L. (Restaurant Lollypop)

Pad Thai Asia S.R.L. (Restaurant Pad Thai)

Galex Impex S.R.L. (Cofetăria Casa Lica)

Calitatea S.R.L. (Pink Cafe&Lounge)

Loka Lounge SRL (Restaurant Loka)

Plus Trans Internaţional S.R.L. (Restaurant TRAFFIC)

Duman Oriental Business S.R.L (Restaurant Duman)

Diversity Store S.R.L (Restaurant TRESS LOUNGE)

Gatto Cafe Srl(Restaurant Gatto Lounge)

Anuka Caffe S.R.L. (Restaurant Mon Chere)

Arogant Lounge S.R.L. (Restaurant Arogant)

Neregulile depistate de ANPC

Printre neregulile găsite de comisarii CRPCR Bucureşti-Ilfov s-au aflat următoarele: utilizarea la preparare a unor produse cu data durabilităţii minimală depăşită, folosirea unor materii prime şi produse finite congelate şi refrigerate fără elemente de identificare sau ambalate cu dublă etichetare.

De asemenea, ingredientele alergene menţionate în lista meniu nu sunt evidenţiate distinct la fiecare preparat individual, în unele cazuri, chiar lipsa menţionării lor, unele ingrediente din listele meniu sunt înlocuite, în preparate, în realitate, cu produse de o calitatea inferioară, sau folosirea unor agregate frigorifice neigienizate, cu rugină, chedere rupte, cu ventilatoare cu acumulări de praf.

Totodată, echipele de control au mai constatat schimbarea stării termice a produselor si preparatelor, care sunt depozitate la temperaturi de -18 grade C, deşi conform menţiunilor de pe etichetă condiţiile de păstrare sunt prevăzute la 0-4 grade C și lista nu se oprește aici.

Depozitarea unor preparate calde în agregate frigorifice, pe lângă existenţa peretilor cu plăci de faianţă crăpate sau lipsă a tavanului neigienizat, cu praf, pânze de păianjen, pete de fum, iar la nivelul tubulaturii, cu praf şi grăsime, a pavimentului cu acumulare de impurităţi și expunerea spre vânzare către consumatorul final a unor preparate care nu au menţionat faptul ca provin din produs congelat, potrivit News.ro.