Anchetă în cazul unui bebeluș care a murit a doua zi de la externarea din spital. Bărbatul și soția sa au trecut printr-o dramă silimară în 2012

Publicat: 12 02. 2014, 11:17
Actualizat: 01 02. 2019, 23:07

Tatăl fetiței de trei săptămâni, Ion Stoicoiu, din localitatea gorjeană Prigoria, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că aceasta avea probleme la plămâni și a mers cu ea la Spitalul de Urgență din Târgu Cărbunești, de unde a fost trimisă imediat cu o ambulanță la Spitalul Județean de Urgență din Craiova.

„Am ajuns în Cărbunești. I-au făcut acolo o radiografie la plămâni. Ne-au zis că este bolnavă de plămâni și au sunat la Craiova. Au zis că nu au dotările necesare aici. Acolo i-au făcut din nou analize, radiografii”, afirmă tătăl fetiței.

După zece zile, fetița a fost externată de la Spitalul Județean din Craiova, părinții primind asigurări că starea acesteia este bună. La o zi de la externare, fetița s-a simțit din nou foarte rău.

„De la spitalul din Craiova au spus că are starea ameliorată și că putem să o luăm acasă. Am venit cu ea acasă miercurea trecută, iar joi seară a murit. I-a fost rău, am sunat medicul de familie, era plecat. A zis că revine a doua zi. Noaptea, brusc i s-a oprit respirația și am sunat la ambulanță, dar a fost prea tarziu. Când a ajuns salvarea nu au mai avut ce să îi facă. Au încercat să o resusciteze, dar a murit”, mai spune tatăl fetiței.

Bărbatul și soția sa au trecut printr-o dramă silimară în 2012, când le-a murit o altă fetiță, care avea o lună și care a fost tratată de laringită.

Bărbatul spune că atunci a sesizat autoritățile, cerând să se facă anchete în cazul morții copilului, însă nu s-a întâmplat nimic.

„Acum nici nu am mai depus plângere pentru că nici înainte nu i s-a întâmplat nimic nimănui și am zis că nu are rost să mai întrebăm dacă e vreun medic vinovat. La cealaltă fetiță au zis că a fost moarte subită, deși era bolnavă și era sub tratament, deci nu avea cum să fie așa ceva”, a adăugat bărbatul.

La rândul său, managerul Spitalului Județean de Urgență Craiova, Bogdan Fănuță, spune că fetița de trei săptămâni a fost externată din unitatea medicală cu „stare generală ameliorată”.

„Starea generală se ameliorase, copilul a ajuns la saturație 100% în oxigen liber, a luat în greutate, fără să mai repete episodul febril, radiografiile de control arătau bine, rezultatele sunt în regulă la ieșire, la externare”, a afirmat managerul Spitalului Județean de Urgență din Craiova.

Deși părinții bebelușului nu au mai făcut nicio plângere de această dată, Poliția Gorj s-a autosesizat în acest caz și fac cercetări într-un dosar penal sub suspiciunea de „moarte suspectă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Romina Dochian.