Anchetă în cazul unui medic de familie la care ar fi fost înscriși, fără să știe, sute de studenți

Publicat: 06 12. 2014, 19:03
Actualizat: 29 09. 2018, 03:34

Scandalul s-a declanșat după ce un student de la Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Tehnice din Iași a mers la medicul de familie din campus la care știa că este înscris pentru a obține o trimitere pe baza căreia să își facă analize necesare pentru angajare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La cabinetul medicului de familie din campusul universitar la care știa că este înscris, studentului i s-a transmis că nu figurează în baza de date și că în perioada în care s-au făcut cazările în cămine acesta s-a înscris la un alt medic de familie.

Reprezentanți ai studenților Univeristății Tehnice spun că în această situație s-ar afla aproximativ 400 de studenți, cărora în perioada în care au fost făcute  cazările în cămine le-au fost înmânate mai multe formulare, între care și un formular de înscriere la un alt medic de familie, pe care le-au semnat, fără să realizeze situația.

„Universitatea nu este implicată în aceste aspecte. S-au identificat reprezentan­ții studenților responsabili și, prin urmare, vom analiza ce măsuri se vor lua mai departe, în urma unei ședințe care era programată pentru miercuri și la care se va discuta și despre aceste aspecte”, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX Bogdan Budeanu, directorul Direcției Servicii Studențești din Universitatea Tehnică Iași.

La rândul său, medicul de familie Georgiana Mitoșeriu, la care au fost înscriși studenții, spune că a existat o înțelegere cu tinerii încă din timpul verii, când a avut loc o campanie de promovare a cabinetului său și a fost realizat un parteneriat prin care șefii de cămin și reprezentanții studenților în Senatul universității își asumau să continue promovarea.

„Înainte de cazare, studenții au luat legătura cu noi și ne-au spus că dacă mai avem nevoie de pacienți ne pot ajuta. Le-am spus să fie obiectivi, să le dea studenților cererile să le citească și să le completeze. Până la acest caz nu am avut nicio altă plângere”, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX medicul de familie Geor­giana Mitoșeriu.

Aceasta susține că scandalul ar fi fost provocat intenționat de către studenții din campus, din căminul T19, care doreau să îl schimbe pe șeful de cămin și au căutat astfel un motiv.

„Nu vorbim de adolescenți, ci de persoane de 18-23 ani, care au discernământ și care ar trebui să știe documentele pe care le semnează”, a adăugat medicul.

Reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Iași precizează, la rândul lor, că fac verificări în acest caz.

„Am fost sesizați de existența unor cazuri de persoane care susțin că au fost înscrise fără voia lor la medicul respectiv. Avem în lucru și rămâne să cercetăm dacă acel medic de familie are cereri de înscrieri pentru pacienții asigurați și dacă acestea sunt întocmite de către dumnealor. Dacă nu, cei care au fost înscriși vor fi repuși în situația lor anterioară, iar cei care au făcut acea înscriere abuzivă vor fi sancționați contractual”, a declarat Robert Dâncă de la CJAS Iași.

Reprezentanții CJAS mai spun că la medicul de familie Georgiana Mitoșeriu sunt înscrise peste 800 de persoane, numărul acestora crescând considerabil în perioada verii.