ANCHETĂ INTERNĂ. Măsuri urgente în cazul deținutului suspect de coronavirus adus, din greșeală, la instanță

Publicat: 05 03. 2020, 16:58

Conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) a anunțat ce măsuri au fost luate în cazul deținutului adus, joi, din greșeală, în fața unei instanțe a Tribunalului București.

Potrivit ANP, la Penitenciarul Rahova va fi declanșată o anchetă internă. Rezultatul verificărilor va face obiectul unui raport care va fi trimis apoi ministrului Justiției, Cătălin Predoiu.În ceea ce îl privește pe deținutul implicat, acesta a fost deja transportat la Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, unde va fi suspus unui set de analize. Potrivit unor surse din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor bărbatul ar fi ajuns în carantină după ce ar fi anunțat personalul Penitenciarului Rahova că a fost vizitat de soția lui, proaspăt revenită din Italia.
Scandalul a izbucnit după ce, joi, o sală de judecată a Tribunalului București a fost evacuată de urgență, după ce judecătorul a constatat că un bărbat care ar fi trebuit să fie, de fapt, în carantină, a fost adus, dintr-o eroare, la instanță. Joi, omul avea termen și a fost prezentat în fața judecătorilor, de angajații închisorii. În timp ce îi răsfoia dosarul, magistratul a dat peste un document care atesta faptul că, de fapt, acesta ar fi trebuit judecat în lipsă, în condițiile în care ar fi trebuit să fie în carantină.
Imediat, sala de judecată a fost evacuată și s-au luat măsuri de dezinfecție.