Anchetă la Serviciul de Ambulanță Cluj după ce dispeceratul nu a anunțat SMURD despre un accident

Publicat: 12 09. 2012, 14:16
Actualizat: 25 03. 2019, 20:36

O comisie a Direcției de Sănătate Publică (DSP) Cluj a început o anchetă la Serviciul de Ambulanță Județean, după ce dispeceratul SAJ nu a anunțat SMURD despre un accident produs marți seară, echipajul ajungând cu o întârziere de 35 de minute, iar în urma accidentului un motociclist a murit.

Accidentul a avut loc, marți seară, la ora 18.55, pe DN 1 (E 81), în zona comunei Sânpaul, în apropiere de localitatea Topa Mică, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Cluj, Adnana Ilieș, a declarat că un tânăr din Cluj-Napoca, în vârstă de 29 de ani, conducea o motocicletă din direcția Zalău spre Cluj-Napoca.

„Din cauză că nu a adaptat viteza de deplasare, la ieșirea dintr-o curbă la dreapta, a pierdut controlul motocicletei, a intrat pe contrasens și s-a lovit frontal de un cap de pod. Bărbatul a decedat la fața locului, cadavrul fiind transportat la IML Cluj pentru necropsie”, a spus Adnana Ilieș.

Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătății Raed Arafat a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că ancheta a început întrucât dispeceratul Serviciului de Ambulanță Cluj „nu a alertat echipajul SMURD”.

„A avut loc o întârziere din cauză că dispecerul de la Ambulanță, care coordonează și echipajele SMURD, a uitat sau a neglijat să anunțe echipajul pentru a interveni la locul accidentului. Polițiștii au sunat de la locul accidentului că nu a ajuns nicio ambulanță acolo. De abia atunci dispecerul a realizat că nu a fost anunțat echipajul de la SMURD. S-a produs astfel o întârziere de 35 de minute”, a spus Raed Arafat.

La rândul său, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Cluj, Dorina Duma, a declarat că o comisie a instituției s-a întrunit, miercuri, la ora 10.00, iar primele concluzii ale anchetei vor fi făcute publice în cursul zilei.

Directorul Serviciului de Ambulanță Județean Cluj, Horea Simu, nu a făcut declarații despre acest subiect.