Angajați ai unei rețele de hipermarketuri, implicați într-un caz de evaziune. Compania a pierdut 1 milion de euro, iar statul 400.000

Publicat: 28 05. 2014, 10:47
Actualizat: 28 05. 2014, 16:51

Polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor Sector 6 au făcut, marți seară, șapte percheziții și au pus în aplicare 15 mandate de aducere, într-un dosar de evaziune fiscală în care sunt vizați șoferi ai unei firme de transport și angajați ai unei rețele de hipermarketuri din Capitală.

Cele 15 persoane au fost audiate de anchetatori în noaptea de marți spre miercuri, cinci dintre acestea fiind reținute, iar în cazul altor patru fiind luată măsura controlului judiciar, au declarat pentru MEDIAFAX oficiali din Poliția Capitalei.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, reprezentanți ai unei firme de transport care ducea carne la o rețea de supermarketuri ar fi făcut o înțelegere cu angajații magazinelor și le-ar fi predat la livrare doar 75 la sută din marfă. Restul de 25 la sută din cantitatea de carne care trebuia livrată rămânea în mașinile de transport și era vândută la un preț mai bun altor clienți.

În acest fel, rețeaua de hipermarketuri ar fi fost prejudiciată cu peste un milion de euro, iar bugetul de stat cu 400.000 de euro, ca urmare a evaziunii fiscale produse prin vânzarea cărnii la negru, potrivit unor oficiali din Poliția Capitalei.

Cercetările în această cauză au început după ce patronul firmei de distribuție a cărnii a anunțat poliția că are suspiciuni legate de comiterea unei infracțiuni.

Potrivit anchetatorilor, cel care coordona gruparea era chiar patronul societății de transport.