ANI: Un agent șef de la Direcția Permise de Conducere nu poate justifica aproape 50.000 de euro

Publicat: 13 03. 2014, 12:05
Actualizat: 08 02. 2019, 04:22
Agentul șef Mircea Iamandi, de la Direcția Permise de Conducere, este acuzat de ANI că nu poate justifica aproape 50.000 de euro și că nu a trecut în declarația de avere imobilele cumpărate împreună cu soția sa, Comisia de cercetare de la Curtea de Apel și Parchetul urmând să facă verificări.

Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate de 222.150 de lei (aproximativ 49.921 de euro) între averea dobândită și veniturile realizate împreună cu familia de către Mircea Iamandi, agent șef principal în cadrul Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor.

„În perioada 01 ianuarie 2005 – 31 decembrie 2007, Iamandi Mircea a realizat venituri salariale în cuantum de 134.954 Lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeași perioadă au fost în cuantum de 357.104 lei, rezultând o diferență nejustificată de 222.150 lei (aprox. 49.921 euro)”, se arată într-un comunicat de presă de joi al ANI.

Astfel, Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor de la Curtea de Apel București, petnru a verifica modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de Mircea Iamandi.

Totodată, ANI susține că Mircea Iamandi nu a menționat în nicio declarație de avere depusă până în prezent imobilele achiziționate împreună cu soția sa în perioada exercitării funcției publice, activele deținute de cei doi, respectiv bunurile imobile și activele care au generat diferența între averea dobândită și veniturile realizate de aceștia, precum și împrumuturile care ar justifica sumele necesare achizițiilor făcute.

În acest caz, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, pentru a face cercetări cu privire la posibila săvârșire de către Mircea Iamandi a infracțiunii de fals în declarații.

Potrivit articolului 226 din noul Cod penal, „declararea necorespunzătoare adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute la art. 175, în vederea producerii unei consecințe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declarația făcută servește pentru producerea acelei consecințe, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”.

ANI a precizat că Mircea Iamandi a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare și elementele identificate, iar acesta a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.