ANM anunță o iarnă „întârziată”. Temperaturile, peste normalul perioadei – FOTO

Publicat: 11 11. 2019, 10:49

„O iarnă în adevăratul sens al cuvântului vom avea din ianuarie încolo”, a declarat, la Realitatea Plus, în cadrul emisiunii „Săptămâna de vreme”, Florinela Georgescu, director Meteorologie Operațională ANM.

„Dinspre centrele care fac estimări sezoniere, o imagine, la nivelul Europei, pentru iarna care urmează, ar arăta, pentru partea central-sudică, influența Mării Mediterane, în sensul că par a fi mai multe precipitații și temperaturi mai blânde, un regim termic mai blând, dar și posibilitatea extinderii dinspre Câmpia Rusă a maselor de aer mai rece spre partea de S-E a Europei. Iar noi suntem fix între ele. Când am văzut această prognoză, am zis ca e undeva pe medie. Așa arată o iarnă normală în România”, a explicat aceasta.

Foto: site ANM

„Normalul temperaturilor va însemna ca noaptea să avem și temperaturi negative, în luna decembrie să apară și temperaturi sub -10 grade, apar și primele episoare de ger, și categoric în zonele montane, la orice episod de răcire a vremii, trebuie să ne așteptăm ca precipitațiile să fie și sub formă de lapoviță și ninsoare”, a adăugat directorul Meteorologie Operațională ANM, Florinela Georgescu.

Foto: site ANM

Vremea în București în intervalul 11 noiembrie – 21 decembrie: 

Foto: site accuweather.com