ANM ar putea emite un cod portocaliu de vânt puternic

Publicat: 21 03. 2013, 16:59
Actualizat: 25 06. 2013, 14:41

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a declarat joi, la videoconferința de la Minsterul Afacerilor Interne, că este posibilă emiterea unui cod portocaliu de vânt puternic, care ar urma să fie valabil vineri, informeează MEDIAFAX.

Videoconferința organizată la sediul MAI, condusă de ministrul Radu Stroe, are ca scop stabilirea măsurilor necesare în contextul previziunilor de vreme rea.

Meteorologii au emis, miercuri, o atenționare cod galben de intensificări ale vântului, ninsori viscolite și răcire accentuată, care va intra în vigoare de vineri, ora 8.00, și va fi valabil până sâmbătă, la aceeași oră, în toate județele țării.

Potrivit ANM, în vestul, centrul și nordul țării vor predomina ninsorile, iar vântul va avea intensificări, cu viteze de 55 – 60 de kilometri pe oră și la munte peste 90 de kilometri pe oră, viscolind și spulberând temporar zăpada.

În sud și sud-est vor fi precipitații sub formă de ploaie și lapoviță, iar rafalele vor depăși local 60 – 70 de kilometri pe oră.

În Moldova, ninsorile se vor extinde dinspre nordul regiunii, vântul se va intensifica până la 75 – 80 de kilometri pe oră, iar spre seară și în noaptea de vineri spre sâmbătă va fi viscol.

ANM a precizat că la sfârșitul săptămânii vremea se va răci accentuat în toate regiunile, devenind geroasă în cursul nopților și al dimineților, cu precădere în nord, nord-est și centru.