ANPC a confiscat marfă în valoare de peste 1 milion de lei la Dragonul Roșu

Publicat: 13 07. 2015, 21:11
Actualizat: 14 07. 2015, 08:51

This browser does not support the video element.

Comisarii ANPC, sprijiniți de 40 de jandarmi din cadrul Jandarmeriei Române, au desfășurat o acțiune de amploare la un centru comercial din județul Ilfov, iar în urma verificărilor au dat 125 amenzi în valoare de 694.500 lei, potrivit unui comunicat al autorității.

„Acțiunile controlului au vizat operatorii economici care desfășoară activități de comerț. 100 de comisari ai ANPC au verificat respectarea drepturilor consumatorilor la comercializarea jucăriilor, îmbrăcămintei și încălțămintei. (…) Principalele abateri constatate au fost: lipsa informare a produselor și etichetarea necorespunzătoare”, se arată în comunicatul transmis MEDIAFAX.

ANPC informează că au fost oprite temporar de la comercializare, până la remedierea deficiențelor, 140.874 de produse în valoare de 1.105.470 lei, și s-au întocmit șase procese verbale de prelevare pentru diverse produse: haine copii și adulți, ciorapi, încălțăminte copii și adulți și prosoape.

„Neconcordanța elemntelor înscrise pe etichetă și lipsa informațiilor necesare au fost printre principalele abateri. S-au făcut prelevări de produse care vor fi trimise la Laboratorul Larex pentru a verifica dacă informațiile înscrise sunt sau nu adevarate. Sfătuiesc consumatorii să fie foarte atenți de unde-și achiziționează produsele și să solicite bonul fiscal pentru a justifica achiziționarea produselor în cazul în care vor să facă o reclamație. Astfel de controale vor continua, iar abaterile vor fi aspru sancționate”, transmite președintele ANPC, Marius Alexandru Dunca.