ANPC verifică prețurile la măști și dezinfectanți / De la 25 de bani bucata, o mască a ajuns să coste chiar și 10 lei

Publicat: 26 02. 2020, 15:36
Actualizat: 26 02. 2020, 15:37

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor anunță că începe, de miercuri, un control după ce comercianții au ridicat preţurile la măştile medicale.

„În contextul, în care a crescut exponențial cererea de achiziționare a echipamentelor de protecție ca urmare a extinderii epidemiei de coronavirus, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a demarat, începând de astăzi, o tematică națională de control și supraveghere a pieței cu privire la modul de comercializare, de informare a consumatorilor, de afișare a prețurilor și a modului de derulare a eventualelor promoții pentru aceste echipamente de protecție”, se anunță într-un comunicat al Autorității.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) Raed Arafat a anunţat, miercuri, că România nu este singura ţară care se confruntă cu lipsa măştilor, iar unele persoane au ascuns măştile chirurgicale pentru a le vinde la suprapreţ ulterior.

În farmacii nu se mai găsesc măşti chirurgicale, iar unele site-uri deja le vând la preţuri uriaşe – 500 de lei pentru cutia de 50 de măşti. Iniţial, farmaciile vindeau măştile la preţul de 25 de bani bucata.