Antonescu, Ponta și mai mulți miniștri au asistat la ceremoniile de Ziua Armatei la Carei

Publicat: 25 10. 2012, 15:53
Actualizat: 28 09. 2018, 16:51

Președintele Senatului, Crin Antonescu, premierul Victor Ponta și miniștrii Apărării, Corneliu Dobrițoiu, Transporturilor, Ovidiu Silaghi, și Administrației, Radu Stroe, au asistat, joi, la ceremoniile organizate de Ziua Armatei la Carei, județul Satu Mare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Manifestările de Ziua Armatei de la Carei au început în jurul prânzului, la acestea asistând peste 2.000 de persoane, între care președintele Senatului, Crin Antonescu, premierul Victor Ponta, ministrul Apărării, Corneliu Dobrițoiu, ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, ministrul Administrației, Radu Stroe, consilierul prezidențial Iulian Fota și oficiali din cadrul Armatei.

Președintele Senatului, Crin Antonescu, a trecut în revistă Garda de Onoare, după care a fost intonat imnul național.

Consilierul prezidențial Iulian Fota a citit mesajul transmis de șeful statului cu ocazia Zilei Armatei, ulterior oficialitățile prezente ținând discursuri.

„Știu foarte clar cât de multe probleme are în acest moment Armata Română în ce privește dotarea, fondurile necesare pentru pregătire, salariile, pensiile și vorbesc de pensii pe care le merită cu adevărat militarii români, vorbesc de viața dificilă a militarilor români și, fără a veni cu promisiuni, vreau să spun că o țară modernă, o țară demnă e o țară care își tratează cu respect armata, o țară care știe că are nevoie de militari care să își facă datoria fără grija zilei de mâine. Mă simt obligat ca împreună, în timp, să încercăm să îi redăm Armatei Române toate drepturile ce și le-a câștigat în mulți ani de serviciu credincios”, a spus premierul Victor Ponta, în discursul său.

La rândul său, Crin Antonescu a vorbit despre faptul că Armata continuă să fie o elită a societății românești, puține instituții fiind atât de respectate în afara țării precum e armata.

„Mi-aș dori ca într-o zi toată România să fie respectată în afară așa cum e Armata Română”, a spus Antonescu.

În cadrul manifestărilor au fost depuse coroane de flori la monumentul Ostașului Român din Carei, a avut loc o defilare a militarilor din Divizia 4 Infanterie „Gemina”, iar ulterior oficialitățile au vizitat Catedrala Ortodoxă din municipiu și au avut o întâlnire cu veteranii de război și cu autoritățile locale.