Anunțul apărut pe prima pagină a ziarelor din Coreea de Nord. Ce le cer liderii de la Phenian cetățenilor. „Drumul spre revoluție este lung și anevoios”

Publicat: 30 03. 2016, 14:27
Actualizat: 31 10. 2016, 21:18

Un articol publicat în ziarul de stat Rodong Sinmumn cere cetățenilor nord-coreeni să se pregătească pentru greutăți economice, ca urmare a unui drum lung și anevoios pe care populația va trebui să-l parcurgă.

„Drumul spre revoluție este lung și anevoios. S-ar putea să parcurgem un un al doilea drum dificil, timp în care vom fi nevoiți să mestecăm din nou rădăcinile plantelor”, scrie ziarul de stat.

Această expresie referioare la rădăcinile plantelor a fost pentru prima oară folosită în 1994, la începutul unei foamete care a durat 4 ani și care a ucis peste 3 milioane de nord-coreeni.

Cu toate acestea, autoritățile le cer cetățenilor să rămână loiali în orice condiții regimului Kim Jong-Un.

„Chiar dacă ne dăm viața, trebuie să continuăm să arătăm loialitate liderului nostru Kim Jong-un până la sfârșitul ei”, scrie ziarul.

Coreea de Nord colectează în prezent peste un kilogram de grâne de la fiecare cetățean din Phenian, lunar, susține și ziarul local Chosun Ilbo.

„Oamenii devin anxioși pentru că regimul îi obligă pe fermieri să doneze tot mai multă mâncare către armată”, adaugă ziarul.

Coreea de Nord a solicitat aproape jumătate de milion tone de alimente ca ajutor din partea altor state, primind până în februarie aproximativ 17.000 de tone.