Anunțul premierului Cioloș, despre viitorul ministru al Sănătății

Publicat: 17 05. 2016, 22:03

Premierul a făcut aceste declarații în contextul în care a prezentat ordonanța de urgență privind salarizarea personalului din sectorul bugetar.

„Ceea ce ne propunem să facem, dincolo de corectarea disfuncționalităților din sistemul public de salarizare în fiecare unitate în parte, să venim cu un domeniu pe care vrem să ni-l asumăm nu doar pe partea de salarizare, ci și alte modificări în sistem care să îi redea credibilitatea și să îi crească performanța. E vorba de sistemul de sănătate și pentru care deci venim și cu această propunere de salarizare. Și încă o dată, ea face parte dintr-un tot mai amplu, care nu va include doar partea de salarizare, ci și așteptări pe care le vom avea din partea sistemului de sănătate și acesta va fi mandatul cu care va fi instalat în zilele următoare și noul ministru al Sănătății, acela de a continua un proces de schimbare în sistemul de sănătate care să redea încrederea din partea pacienților, a cetățenilor prin mai multă claritate, prin mai multă transparență, prin mai multă performanță în management, printr-o utilizare a fondurilor mai eficientă”, a spus Cioloș.

Economistul Vlad Voiculescu, directorul de Cabinet al ministrului Finanțelor, cu o experiență de 14 ani de muncă în Viena, inițiatorul „Rețelei Citostaticelor” care aducea gratuit medicamente pentru bolnavii din România, poartă discuții pentru nominalizarea în funcția de ministru al Sănătății.

Surse guvernamentale au declarat că numele noului ministru al Sănătății va fi anunțat cel mai devreme joi.