Apel la 112. O fată de 13 ani din Iași a anunțat că a fost violată de tatăl ei

Publicat: 18 12. 2019, 13:08

Fetița de 13 ani din localitatea Glăvănești, comuna Andrieșeni din Iași, a anunțat că a fost victima unor agresiuni fizice și sexuale.

Violul s-a produs în urmă cu două zile. Fratele copilei a încercat să o ajute, vâzând ce se întâmplă, însă, potrivit unor surse, tatăl l-a lovit și pe el.

Fata a sunat la 112 și a anunțat ce s-a întâmplat.

„Am fost sesizați prin apel unic de urgență 112 de către o minoră de 13 ani, din comuna Andrieșeni, cu privire la faptul că, în seara de 16 decembrie, ar fi fost victima unei infracțiuni de viol comisă de tatăl său. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de viol și violență în familie, iar cercetările continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt”, a declarat Ioana Bîlea, purtător de cuvânt al IPJ Iași.

Atât fata, cât și fratele ei au fost luați de acasă în regim de urgență, iar fata urmează să fie audiată în prezența unui psiholog.

„Este vorba despre doi minori care au fost internați în regim de urgență. Aceștia vor fi consiliați și supravegheați de personalul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului. Deocamdată s-a luat măsura ridicării imediate din familie”, a declarat Tiberiu Bantaș, purtător de cuvânt al DGASPC Iași.

Dosarul a fost preluat de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale.