Aproape 20 de elevi din Brașov au ajuns la spital, cu diverse probleme la ochi, din cauza femeii de serviciu

Publicat: 05 02. 2020, 14:00

Potrivit unor discuții de pe un grup al părinților respectivilor copii, făcute publice, cei mai mulți dintre aceștia s-au prezentat la oftalmologie, marți după-amiază, cu ochii înroșiți, lăcrimând și cu usturimi.

Directoarea școlii, Mihaela Nicodin, a confirmat că lampa a fost uitată în clasă, la începutul orelor de curs, dar susține că, în mod normal, aceasta nu este folosită cât timp copiii sunt prezenți în sală.

„Lampa a fost uitată la prima oră de curs, copiii au fost deranjați de aceasta, au lăcrimat și au avut usturimi. Lampa a fost achiziționată în vacanța de iarnă pentru dezinfecție. Ele (lămpile UV – n.r.) stau în altă parte în funcțiune, nu în sala de clasă”, a precizat Mihaela Nicodin, citată Agerpres.

Ea mai afirmat că folosirea acestor lămpi este în atribuția femeilor de serviciu și nu a cadrelor didactice, iar în urma analizei acestui caz se vor aplica sancțiuni administrative personalului care va fi găsit vinovat.

Aceasta a adăugat că a anunțat evenimentul la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Brașov, care la rândul său a informat Ministerul Educației Naționale (MEN).

Totodată, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Brașov a anunțat că face verificări în acest caz.

În ceea ce privește starea pacienților, miercuri, niciunul nu se afla internat în spital, dar niciun elev din cei aproximativ 20 nu a mai mers la cursuri, la recomandarea medicilor.