Aproape 300 de cazuri medicale la concertul Rolling Stones, în principal din cauza căldurii

Publicat: 15 02. 2012, 09:56
Actualizat: 25 05. 2012, 18:51
Medicii au avut de soluționat 280 de cazuri medicale la concertul Rolling Stones de pe stadionul Lia Manoliu, multe dintre ele provocate de căldură, informează BGS.

Medicii au avut de soluționat 280 de cazuri medicale la concertul Rolling Stones de pe stadionul Lia Manoliu, multe dintre ele provocate de căldură, informează BGS.

"Nu este o cifră mare dacă ne raportăm la numărul celor prezenți (aproximativ 60.000 de persoane – n. r.) și la temperaturile extreme care au fost ieri (marți – n.r)", a declarat doctorul Narcis Mica, medic al ambulanței BGS.

"Însă, ceea ce nu a fost în regulă a fost faptul că multe persoane cardiace și-au ignorat problemele medicale și au venit pe stadion, chiar începând cu orele 16.00. Astfel, am avut două cazuri de persoane operate pe cord pe care a trebuit să le transportăm la domiciliu, aplicându-le tratament până la stabilizarea stării, asigurându-ne că nu vor apărea complicații", a mai spus el.

Dintre cei cu probleme medicale, aproximativ 15% au fost cardiaci care au prezentat creșteri ale tensiunii arteriale, din cauza căldurii excesive, a stresului și a oboselii. Aceste persoane, majoritatea vârstnici, au necesitat tratament perfuzabil pentru normalizarea valorilor tensiunii arteriale. Jumătate dintre pacienții punctelor de prim ajutor au avut probleme cauzate de deshidratare, hipoglicemii survenite pe fondul lipsei alimentației și a consumului de alcool. 35% dintre cazurile înregistrate au fost accidente minore – plăgi ușoare, tratabile la fața locului.

În ceea ce privește misiunea agenților de securitate BGS, evenimentul a decurs fără incidente majore. (Mediafax)