Aproape 3.000 de pachete cu țigări, ascunse în podeaua unei mașini, au fost confiscate

Publicat: 07 08. 2018, 14:00

Polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită într-un spațiu special amenajat în podeaua autoturismului, 2.950 de pachete cu țigări din Ucraina.

Bărbatul a fost sancționat contravențional, de către autoritățile vamale, cu amendă în valoare de 10.000 lei.

Un alt echipaj al poliției de frontieră a observat pe raza localității Lupcina, jud. Suceava, mai multe persoane care transportau colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au încercat să-i rețină, moment în care bărbații au abandonat coletele și s-au retras pe teritoriul statului vecin.

Pe timpul acțiunii, polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase două focuri de avertisment în plan vertical.

Imediat au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și cercetare a zonei, ocazie cu care au fost descoperite 10 colete cu țigări.

În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 13.780 pachete cu țigări de proveniență ucraineană a căror valoare se ridică la suma de 161.200 lei.

Țigările au fost confiscate, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea identificării persoanelor implicate.

Foto: Poliția de Frontieră Română