Arad: Fetițe de opt și 11 ani, luate din grija părinților după ce au fost prinse furând din chioșcuri

Publicat: 13 08. 2012, 15:38
Actualizat: 04 07. 2013, 07:37

Două fetițe în vârstă de opt și 11 ani sunt cercetate de polițiști după ce au fost prinse furând produse din trei chioșcuri aflate într-o piață din municipiul Arad, ele fiind luate din grija părinților și internate temporar într-un centru pentru minori, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Polițiștii arădeni le-au prins, duminică, pe cele două fetițe în timp ce furau produse din chioșcuri amplasate în Piața Obor.

Până să fie văzute, fetițele au furat din trei chioșcuri, valoarea produselor fiind de 300 de lei.

„Prejudiciul a fost recuperat, dar pe numele celor două tinere au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat. Ele vor fi audiate în prezența părinților, dar având sub 14 ani, cel mai probabil, soluția va fi de neîncepere a urmăririi penale”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Poliției Arad, Ovidiu Liber.

Conform sursei citate, copilele au fost luate temporar din grija părinților și internate într-un centru de primire a minorilor.

„Fetițele și părinții lor au fost incluși într-un program de consiliere, pentru a se preveni pe viitor astfel de comportamente”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad, Angelica Stana.

Polițiștii vor încerca să stabilească dacă fetele au fost obligate de alte persoane să fure.