Arad: Un deltaplan s-a prăbușit lângă Chișineu-Criș, PILOTUL A MURIT

Publicat: 07 07. 2012, 22:35
Actualizat: 10 07. 2012, 15:23

Pilotul deltaplanului care s-a prăbușit, sâmbătă seară, lângă orașul arădean Chișineu-Criș, a murit după aproape o oră de încercări de resuscitare, iar martorii incidentului spun că au observat că motorul aparatului de zbor s-a oprit la câteva zeci de metri de sol, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primarul orașului Chișineu-Criș, Gheorghe Burdan, a declarat că pilotul decedat îi era rudă și că acesta avea o experiență de zece ani de zboruri cu deltaplanul, de când și-a cumpărat un astfel de aparat de zbor motorizat.

Pilotul se numea Ioan Adoc, avea 50 de ani și deținea inclusiv un aerodrom privat lângă orașul Chișineu-Criș.

Primarul a declarat că pilotul deținea autorizațiile necesare, inclusiv de la Primărie și de la Autoritatea Aeronautică și că martorii i-au spus că motorul deltapalnului s-a oprit în aer, la o distanță de câteva zeci de metri de sol.

Rudele victimei s-au deplasat la locul accidentului și au asistat aproximativ o oră la încercările de resuscitare făcute de către medicii SMURD.

La locul accidentului s-au deplasat procurori și polițiști care au început o anchetă.

Trupul neînsuflțit al pilotului urmează să fie dus la morgă pentru efectuarea necropsiei.

Un deltaplan s-a prăbușit, sâmbătă seară, pe un câmp de lângă orașul arădean Chișineu-Criș, la câteva sute de metri de la ieșirea din oraș spre Oradea, chiar lângă sediul unei campanii.

Martorii au sunat la Serviciul unic de urgență 112, iar o unitate SMURD și un echipaj de descarcerare s-au deplasat la fața locului.

Localnicii spun că bărbatul efectua un zbor de agrement, fiind o activitate obișnuită la sfârșit de săptămână pentru acesta.