”Așa tată, așa fiu” sau așchia nu sare departe de trunchi. Dosare penale într-o familie din Bacău

Publicat: 04 08. 2020, 14:28
Actualizat: 04 08. 2020, 14:29
O nouă taxă pentru români! Ministrul Mediului a făcut anunțul: „Vine în câteva săptămâni!”

Un tată protector – dar nu în cel mai bun înțeles al cuvântului, evident – a ținut moțiș să ”șteargă” beleaua pe care i-a făcut-o fiul, oferindu-i unui polițist dintr-o comună băcăuană un ”premiu” în valoare de 1.000 de lei pentru ca totul să fie mușamalizat. Însă angajatul Ministerului Afacerilor Interne a refuzat respectivul ”premiu” și l-a denunțat pe părintele grijuliu pentru dare de mită.

În astfel de condiții, tatăl și fiul s-au ales, acum, cu dosare penale. Fiul fusese prins de polițiștii de la Rutieră conducând mașina tatălui – fără permis de conducere – pe drumuri publice. De cealalată parte a… familiei, pentru dare de mită, tatăl a fost deja arestat pentru 24 de ore, iar judecătorii i-ar putea prelungi detenția cu încă 30 de zile, la cererea procurilor.

”Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un băcăuan, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, reţinându-se ca situaţie de fapt că bărbatul s-a dus la Postul de Poliţie Blăgeşti, unde i-a oferit unui agent de poliţie suma de 1000 de lei, pentru a-l scăpa de răspundere penală pe fiul său, acesta din urmă fiind cercetat pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, se menționează în comunicatul Parchetului.

”Dosarul a fost înaintat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bacău”

Reținut pentru 24 de ore, tatăl ”protector” urmează a fi prezentat judecătorului de drepturi și libertăți cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

”Față de inculpat a fost luată măsura preventivă a reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi, dosarul a fost înaintat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bacău, cu propunere de luare a măsurii arestării preventive, pe o perioadă de 30 de zile”

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se precizează într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău.