Atac ca în filme la o bancă din Gorj: Persoane necunoscute au SPART peretele sucursalei, pentru a fura seiful

Publicat: 18 03. 2019, 12:36

Tentativa de jaf a avut loc, cel mai probabil, în weekend, când nu era nimeni în bancă.

Cei care au intrat în sucursală au profitat de faptul că banca are un perete comun cu o casă dezafectată, au spart zidul, au distrus sistemul de supraveghere și au încercat, apoi să fure seiful.
Purtătorului de cuvânt al Poliției Județene Gorj, Corina Scurtu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că o femeie, angajat al băncii, a sunat la 112, luni dimineața, anunțând că autorii au încercat să spargă seiful, însă nu ar fi reușit să fure banii.

„Luni, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliției Județean Gorj au fost sesizați de o lucrătoare din cadrul unei agenții bancare de pe raza localității Logrești, cu privire la faptul că persoane necunoscute, prin efracție și prin scoaterea din funcțiune a sistemului de alarmă, au pătruns în interiorul agenției. Din primele cercetări efectuate de polițiști la fata locului, nu a fost constatată lipsa de bunuri, înscrisuri sau valori”, a declarat Corina Scurtu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Polițiștii fac cercetări în acest caz și încearcă să îi identifice pe autori.

Evenimentul a avut loc, după ce, pe 25 februarie, un bărbat a tâlhărit o casă de schimb valutar din orașul Bumbești-Jiu, județul Gorj, după care a fugit. Polițiștii au instituit filtre la intrarea și ieșirea din oraș, însă autorul nu a fost prins. Bărbatul avea o glugă pe cap și, prin amenințare cu un pistol, ar fi reușit să fure aproximativ 7.000 de euro.