Atac terorist lângă bazilica Notre-Dame din Nisa! Un bărbat a înjunghiat mai multe persoane / Două victime au fost decapitate (FOTO & VIDEO)

Publicat: 29 10. 2020, 11:05
Actualizat: 29 10. 2020, 11:48

Trei persoane au murit și alte câteva au fost rănite în urma unui atac terorist în sudul Franței. Atacatorul a fost împușcat de forțele de ordine și a ajuns la spital.

Două persoane au fost decapitate
O femeie și un bărbat au fost decapitați în atacul terorist de lângă biserica din Nisa, informează presa franceză.
Mai multe persoane au fost înjunghiate la bazilica Notre-Dame din Nisa, în jurul orei locale 9.am, informează Daily Mirror.
ȘTIREA INIȚIALĂ. Atacatorul a ajuns la spital, după ce a fost împușcat de forțele de ordine. Primarul orașului Nisa, Christian Estrosi, a declarat că este vorba despre un atac terorist.

 

Forțele de ordine sunt detașate la fața locului, a anunțat, la rândul său, ministrul de Interne Gerald Darmanin.

„Sunt aici alături de polițiștii care l-au arestat pe autorul atacului. Vă confirm că totul sugerează un atac terorist în bazilica Notre-Dame din Nisa”.

Franța s-a aflat în alertă teroristă după decapitarea unui profesor în nordul Franței, după ce acesta le-a arătat elevilor săi caricaturi cu Mahomed din revista de satiră „Charlie Hebdo”.

În 2016, 86 de oameni au fost uciși de un camion de 19 tone, care a intrat în mulțimea adunată cu ocazia Zilei Bastiliei, la Nisa.

„Sunt la fața locului cu poliția, care a arestat autorul atacului. Confirm că toate dovezile sugerează un atac terorist la basilica Notre-Dame”, a scris primarul pe Twitter.