Au supraviețuit unei expediții în Alaska, însă la întoarcerea în România au fost spulberați de un șofer beat

Publicat: 31 07. 2015, 09:12
Actualizat: 03 08. 2015, 21:43

Accidentul a avut loc în jurul orei 05.00, pe bulevardul I.C. Brătianu din Constanța, lângă cimitirul Palas, unde un microbuz plin cu pasageri preluați din port oprise pe prima bandă a drumului pentru ca aceștia să își poată lua bagajele din remorcă. La un moment dat, șoferul unui autoturism a pierdut volanului, mașina izbind în plin grupul de pasageri.

Autoturismul a lovit apoi semiremorca microbuzului, unul dintre călători fiind prins între semiremorcă și autoturisme.

În urma accidentului, bărbatul prins între semiremorcă și autoturism, în vârstă de 56 de ani, a murit. De asemenea, doi dintre pasagerii care se aflau în spatele remorcii pentru descărcarea bagajelor au fost răniți grav, unuia dintre ei fiindu-i amputat piciorul. Alte patru persoane au suferit răni mai ușoare. La fața locului au ajuns echipaje ale Ambulanței și echipaje de descarcerare ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Dobrogea”, care i-au transportat pe răniți la Spitalul Județean Constanța.

Șoferul vinovat de producerea accidentului și-a părăsit mașina la fața locului și a fugit, fiind prins de polițiști o oră mai târziu, la locuința sa. Bărbatul, de 31 de ani, din Constanța, a fost testat pentru stabilirea alcoolemiei, stabilindu-se că era băut, având o alcoolemie de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Victimele sunt navigatori care se întorseseră din Alaska.