Australia permite accesul mai multor imigranți pentru a contracara deficitul de forță de muncă

Publicat: 15 02. 2012, 11:57
Actualizat: 18 05. 2012, 19:39
Australia a anunțat că își va modifica programul referitor la imigrație pentru a permite accesul în țară al mai multor muncitori calificați, în condițiile în care rata șomajului este la un nivel scăzut, iar companiile se confruntă cu un deficit de forță de muncă, relatează Reuters.

Australia a anunțat că își va modifica programul referitor la imigrație pentru a permite accesul în țară al mai multor muncitori calificați, în condițiile în care rata șomajului este la un nivel scăzut, iar companiile se confruntă cu un deficit de forță de muncă, relatează Reuters. Noul Guvern de centru-stânga a anunțat că extinde programul de imigrație pentru mucitori calificați cu 6.000 de persoane în 2007-2008, numărul total de vize ajungând astfel la 108.500.

Guvernul va extinde de asemenea programul de vize pe timp de vacanță pentru tineri, măsură care va aduce avantaje turismului și industriei contrucțiilor. Aproximativ un sfert dintre cele 21 de milioane de persoane din Australia sunt de origine străină. Economia în dezvoltare, care a înregistrat o creștere anuală de peste patru procente, se confruntă cu un deficit de muncitori calificați, ceea ce a determinat creșterea salariilor.

Rata șomajului este de sub cinci la sută din 2006, iar cifrele publicate săptămâna trecută arată că în ianuarie înregistrează 4,1 procente, cel mai scăzut nivel din ultimii 33 de ani.