Autocar cu 40 de pasageri, blocat pe șoseaua de centură a orașului Buzău din cauza inundațiilor

Publicat: 25 05. 2012, 09:46
Actualizat: 05 07. 2013, 21:41

Un autocar în care se aflau 40 de români care se întorceau din Grecia a rămas blocat, în noaptea de joi spre vineri, pe șoseaua de centură a municipiului Buzău, sub podul de la Mărăcineni, din cauza apei care depășea un metru pe carosabil, în cele din urmă oamenii fiind preluați de o altă mașină.

Din cauza ploilor abundente înregistrate în județul Buzău în ultimele 24 de ore, apa pe șoseaua de centură a orașului Buzău, sub podul de la Mărăcineni, a ajuns să depășească un metru, astfel că un autocar plin cu români care se întorceau acasă din Grecia a rămas blocat în mijlocul apelor.

În pofida tuturor încercărilor, șoferul nu a putut porni autocarul plin cu oameni și bagaje. Din cauza ploii care a continuat să cadă pe tot parcursul intervenției, nivelul apei acumulate sub podul de la Mărăcineni a devenit tot mai mare, inundând complet bagajele aflate în compartimentul special amenajat sub scaunele pasagerilor.

În cele din urmă, oamenii au sunat la 112, însă nici intervenția pompierilor nu a fost ușoară, abia după o oră autocarul putând fi pornit. Inițial, o motopompă adusă la fața locului pentru a evacua apa acumulată pe șosea a încercat să scoată vehiculul din mijlocul apei, însă din cauza greutății cablurile de remorcare au cedat în mod repetat. În cele din urmă, autocarul a fost urnit cu ajutorul unei autospeciale a pompierilor.

Pasagerii nu și-au putut însă continua drumul întrucât autocarul se defectase. În cele din urmă, oamenii au plecat spre case cu un alt mijloc de transport.