Autoritățile locale dintr-un județ din România recomandă: Toți localnicii care merg în concediu să intre în carantină la domiciliu

Publicat: 27 07. 2020, 16:23
Le Figaro: Covid-19: Românii, arătaţi din ce în ce mai mult cu degetul / Sursă FOTO: Pixabay - caracter ilustrativ

Prefectul unui județ din România recomandă localnicilor care își petrec vacanțele sau concediile în zone aglomerate să intre în carantină la domiciliu timp de șapte zile la întoarcerea în județ.

Prefectul județului Satu Mare susține că după carantina de șapte zile localnicii ar trebui să facă și un test PCR pentru coronavirus, astfel încât riscul de transmitere a bolii să fie cât mai redus.

Prefectul recomandă: Carantină la domiciliu timp de șapte zile

Radu Bud le recomandă localnicilor atât carantina, cât și efectuarea unui test PCR, înainte de revenirea la serviciu, astfel încât să fie evitate focarele de coronavirus în județ.

„Prefectul Radu Bud recomandă sătmărenilor care aleg să îşi petreacă concediile de odihnă în destinaţii turistice aglomerate ca, la revenirea din concediu, să se izoleze la domiciliu pentru o perioadă de şapte zile, după care să efectueze un test de tip PCR înainte de a se reîntoarce la locul de muncă pentru a preveni o eventuală propagare a virusului SARS-CoV-2 în comunitate”, potrivit unui comunicat.

Prin măsura recomandată localnicilor, prefectul încearcă probabil să evite plasarea unor localități în carantină întrucât, dacă există trei infectări la mia de locuitori, autoritățile locale și naționale pot dispune această măsură.

Făget, primul oraș din România care a intrat în carantină. Ce reguli se impun cetățenilor

Orașul Făget, din județul Timiș, este primul din România care a intrat în carantină începând de duminică, 26 iulie, ora 19:00. Alături de această localitate, au fost plasate în carantină și satele Bighini, Temerești și Colonia Mică.

Autoritățițile centrale, Comitetetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat hotărârea celui județean de a plasa cele patru localități în carantină potrivit noii legi în vigoare referitoare la această măsură.

Ce reguli trebuie să respecte oamenii din localitățile aflate în carantină

Printre măsurile care s-au impus odată cu intrarea în carantină se numără limitarea deplasărilor și a circulației, precum și introducerea filtrelor de poliție și jandarmi la intrările și iesirile și oraș și sate astfel încât toate eprsoanele care vor să intre în zonă să fie verificate. Acestea trebuie să demonstreze urgența deplasărilor.