Avertisment al americanilor de la Boeing după ce un avion al companiei Air France a pățit asta în timpul zborului

Publicat: 19 07. 2015, 20:42

Placa de metal de 60 de kilograme a căzut luni, la scurt timp după decolarea zborului 111 al companiei Air France de la Shanghai, cu destinația Paris, potrivit societății Boeing, care a precizat că nu s-au înregistrat răniți.

Conform publicației din Hong Kong Sunday Morning Post, care a prezentat detalii despre accident, placa a căzut de la 3.700 de metri altitudine și a pătruns prin acoperișul unei uzine, în timp ce avionul și-a putut continua zborul spre Paris fără probleme.

Un purtător de cuvânt al grupului american, Chris Villiers, a precizat că placa metalică nu făcea parte din mecanismul trenului de aterizare, ci era una dintre părțile care se deschid pentru a permite coborârea sau retragerea acestuia. „Cooperăm strâns cu clienții noștri și am furnizat directive privind modul de a face reparațiile necesare”, a afirmat purtătorul de cuvânt.

Boeing a publicat un buletin destinat companiilor aeriene în care explică măsurile ce trebuie luate, precizând că a efectuat schimbări pentru aparatele care urmează să iasă din uzinele sale. Problema, legată de mecanismele de fixare a plăcii, „nu afectează integritatea trenului de aterizare și nici securitatea zborului”, a dat asigurări Chris Villiers.

Zeci de companii aeriene operează peste 1.100 de avioane de tip Boeing 777 în întreaga lume.