Avioane britanice, trimise din România pentru interceptarea unui bombardier rus deasupra Mării Negre

Publicat: 27 07. 2018, 07:13
Actualizat: 25 03. 2019, 19:23

„Avioane de vânătoare Typhoon staționate în România au fost trimise ca reacție la prezența unui avion rus Suhoi Su-24 FENCER în apropierea spațiului aerian NATO, deasupra Mării Negre”, se arată într-un comunicat al Forțelor Aeriene Regale britanice.

RAF Typhoons based in Romania have been launched in response to Russian Su-24 FENCER aircraft operating near @NATO airspace over the Black Sea.

Read more: https://t.co/qxd2GxKbUH pic.twitter.com/HQbAs4CsMx

— Royal Air Force (@RoyalAirForce) July 26, 2018

Avionul militar rus nu a pătruns în spațiul aerian NATO. Aeronavele Typhoon au efectuat o misiune de patrulare cu scopul descurajării, fără a fi implicate în vreun incident cu avionul rus.

Avioanele de vânătoare britanice au decolat de la Baza aeriană Mihail Kogălniceanu și au revenit în siguranță după încheierea misiunii, precizează Forțele Aeriene Regale britanice.

Patru avioane de vânătoare Eurofitgher Typhoon și 160 de militari din Royal Air Force se află de patru luni la baza aeriană Mihail Kogălniceanu din Constanța unde se antrenează cu piloții români și execută misiuni de poliție aeriană. E a doua oară în acest an când Forțele Aeriene Britanice vin în România în cadrul unei misiuni NATO de poliție aeriană întărită în zona Mării Negre.